ogloszenia kobiet - sex ogloszenia - ciaza - geje

Rozmowy z serwisem
Autor Wiadomość
 mefisto

Informacje
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 2007-06-19, 09:01   Rozmowy z serwisem

Serwisant: Ile wolnego miejsca ma Pan jeszcze na dysku?
Klient: Nie wiem dok?adnie, ale ?ona cz?sto siedzi na internecie i zgra?a ju? 10 godzin wolnego miejsca. Czy to wystarczy?
Administrator sieci w pewnej firmie: Cz?sto dostaj? telefony z zapytaniem: "Dzie? dobry, czy to internet?".
Klient do serwisanta: Czy mo?ecie mi skopiowa? Internet na
dyskietk??
Klient: Wi?c ten modem pozwoli mi si? pod??czy? do internetu, tak?
Sprzedawca: Tak, oczywi?cie.
Klient: Ale to jest najnowsza wersja internetu, prawda?
Sprzedawca: Eeeee... uhm...no tak...
Klientka: Mój komputer si? rozwali?...
Serwisant: Jak to rozwali? si??
Klientka: No nie pozwala mi gra? w gr?...
Serwisant: Acha... prosz? nacisn?? control, alt i delete, ?eby go zrestartowa?...
Klientka: Nie. On si? nie rozwali? rozwali?, tylko rozwa?i?...
Serwisant: Co prosz??!
Klientka: No rozwali? si? w grze... Tak jak mówi?am ju? wcze?niej...
Po 5 minutach t?umacze? okaza?o si?, ?e Pani gra?a w Lunar Lander i rozwali?a statek...Serwisant: Prosz? nacisn?? "File" a potem "New Game".
Klientka: [pauza] Wow! Sk?d Pan to wiedzia??!
Klientka: Mam problemy z zainstalowaniem MS Worda...
Serwisant: Prosz? powiedzie?, co Pani zrobi?a do tej pory?
Klientka: Wpisa?am A:SETUP. I nie dzia?a.
Serwisant: Dobrze prosz? Pani?, prosz? wyj?? dyskietk? i przeczyta? co jest na niej napisane...
Klientka: Tu jest napisane DYSK STARTOWY.
Serwisant: Prosz? w?o?y? dyskietk? MS Word SETUP DISK.
Klientka: Co takiego?
Serwisant: Czy kupi?a Pani MS Worda?
Klientka: Nie...
Serwisant: Dobrze prosz? Pana, zrobimy ma?e poszukiwanie, ?eby go znale??. Zechce Pan klikn?? lewym przyciskiem myszki na pasek START, a potem FIND i...
Klient: Prosz? tak do mnie nie mówi?! NIE JESTEM IDIOT? - WIEM CO ROBI?!
Serwisant: Dobrze prosz? Pana. W takim razie START, FIND i szukamy. (d?u?sza cisza)
Klient: A jak to zrobi??
Klientka: Mój internet nie dzia?a...
Serwisant: Ok, czy ma Pani ikonk? z Internetem na pulpicie?
Klientka: Ikonk?? Pulpicie?!
Serwisant: Czy u?ywa Pani Windows 95?
Klientka: Nie wiem. Mówi Pan Windows? Przy okazji - jak pisa? du?e "E" zamiast ma?ego?
Serwisant: (stara si? powstrzyma? od ?miechu) Prosz? przytrzyma? SHIFT i nacisn?? "e".
Klientka: Co to jest SHIFT?
Serwisant: Prosz? zrobi? klik prawym klawiszem na pulpicie.
Klient: Ok.
Serwisant: Czy pojawi?o si? dodatkowe menu?
Klient: Nie.
Serwisant: Ok. Jeszcze raz. Klik prawym na pulpicie. I co?
Klient: Nic.
Serwisant: Dobrze. Czy mo?e mi Pan powiedzie? co zrobi? Pan do tej pory?
Klient: Jasne, kaza? mi Pan napisa? "klik" to napisa?em "klik". (W tym momencie serwisant poprosi? klienta o to, ?eby chwil? poczeka? i zakry? s?uchawk?. Powiedzia? o tym przypadku swoim kumplom i zacz?li si? g?o?no ?mia?.Kiedy ju? troch? si? opanowa? wróci? do rozmowy z klientem.)
Serwisant: Czy wpisa? Pan KLIK z klawiatury?
Klient: Dobra, zrobi?em co? g?upiego, tak?
Klient: Dosta?em od was update do waszego oprogramowania, ale nadal
mam b??dy...
Serwisant: Czy zainstalowa? Pan ju? update?
Klient: Nie. Och, musz? go zainstalowa?, ?eby zadzia?a?, tak?"
Serwisant: Dobra. Po lewej stronie ekranu widzi Pani klawisz OK.
Prosz? go nacisn??.
Klientka: Wow. W jaki sposób Pan widzi mój ekran?"
Klient: Ech... potrzebuj? pomocy przy rozpakowywaniu...
Serwisant: A w czym dok?adnie jest problem?
Klient: Nie mog? otworzy? kartonu...
Serwisant: Aha... Ja bym najpierw zdj?? ta?m? zamykaj?c? karton i dopiero wtedy zacz?? otwiera?...
Klient: (z ulg? w g?osie)Aaaaa... dzi?ki...

Klient: W?a?nie uploadowa?em sobie od was program i on chce, ?ebym wy??czy? komputer.
Serwisant: Je?li Pan wysy?a nam program to to jest upload. Je?li pobiera Pan go od nas, to si? nazywa download. Pobiera? Pan program od nas, tak?
Klient: Przepraszam, od was..
Serwisant: Nic si? nie sta?o, cz?sto si? to myli. Kiedy pojawi? si? komunikat o wy??czeniu?
Klient: Jak tylko zainstalowa?em program.
Serwisant: Jaki program?
Klient: [nazwa]
Serwisant: To normalne. Po prostu musi Pan zrestartowa?, ?eby go zainstalowa? do ko?ca...
Klient: Tego si? w?a?nie ba?em. Nie mog? restartowa?, wi?c jak mam si? pozby? programu?
Serwisant: Ale dlaczego nie mo?e Pan restartowa?? U?ywa Pan teraz innego programu?
Klient: Tak, mam tu mnóstwo dokumentów i nie chc? niczego straci?.
Serwisant: Czy save’owa? Pan te dokumenty?
Klient: Tak, ale nie mam drukarki, a nie chc? tego jeszcze raz pisa?...
Serwisant: Prosz? Pana, je?li save’owa? Pan te dokumenty, to po restarcie nic im nie zaszkodzi...
Klient: Jest Pan pewien? Na moim kalkulatorze jest inaczej...
Serwisant: (spokojnym g?osem) Tak, jestem pewien. Ja cz?sto restartuj? komputer.
Klient: (z ulg? w g?osie) Dzi?kuj? Panu! Dzi?kuj? jak nie wiem co! Ten komunikat jest tu ju? kilka tygodni i nie wiedzia?em co mam z nim zrobi?. Czy ?eby zrestartowa? musz? wy??czy? komputer?
Serwisant: Nie, nie musi go Pan wy??cza?. Wystarczy go zrestartowa?. Czy mam Panu w tym pomóc?
Klient: Nie. To ju? zrobi? sam – w?a?nie widz? odpowiedni guzik...

Email od klienta:
Kupi?em kradziony CDD3610 ale nie dali mi ?adnego oprogramowania ani kabli. Mo?ecie mi to podes?a?? Aha, rozumiem, ze przys?uguje mi 24-miesi?czna gwarancja?

Serwisant: Prosz? wpisa? D.
Klient: D.
Serwisant: Dwukropek [:]
Klient: d-w-u-k...
Serwisant: Nie, nie, nie...

Klientka: Komputer mi nie dzia?a.
Serwisant: Czy wszystkie kable s? pod??czone?
Klientka: Nie wiem, nie widz?... Jest za ciemno.
Serwisant: Mo?e niech Pani w??czy lampk? z ty?u?
Klientka: Nie da rady – pr?du nie ma...

Klient: Mam problem z zainstalowaniem waszego oprogramowania. Mam do?? stary komputer, i kiedy pisz? INSTALL, wszystko co mi wyskakuje to komunikat "Bad command or file name".
Serwisant: Ok, prosz? sprawdzi? katalog A:. Prosz? wej?? w A: i wpisa? DIR.
(Klient po kolei wyczytuje zawarto?? dyskietki, w tym tak?e plik INSTALL.EXE.)
Serwisant: No tak... ten plik tam jest. Prosz? jeszcze raz wpisa? INSTALL.
Klient: Ok. (cisza) Nadal pojawia si? "Bad command or file name".
Serwisant: Hmmm. Plik tam jest i to w odpowiednim miejscu... Czy Pan na pewno wpisuje I-N-S-T-A-L-L i naciska klawisz ENTER?
Klient: Tak, oczywi?cie. Spróbuj? jeszcze raz. (cisza) Niestety, nadal jest Bad command or file name.
Serwisant: (bardzo sko?owany): Czy jest Pan absolutnie pewien, ?e wpisuje Pan I-N-S-T-A-L-L i naciska klawisz z napisem ENTER?
Klient: No tak... Ale mój klawisz „N” nie dzia?a i u?ywam „M” zamiast niego... Czy to ma jakie? znaczenie?

Klient: Prosz?! No prosz?! Niech Pan spojrzy co on robi! Czy mo?e Pan w to uwierzy?? Czemu on to robi?!
Serwisant: Prosz? Pana, ja nie widz? Pa?skiego komputera. Prosz? mi opisa? co on robi...
Klient: CO? No nie mo?e si? Pan domy?le?? NIECH PAN PATRZY NA MÓJ MONITOR! Pan go widzi, no nie?!

W pewnej firmie komputery mia?y na obudowach naklejki z kodami kreskowymi. Okre?la?y one lokacj?, imi?, i reszt? szczegó?owych danych pracownika po zwyk?ym zeskanowaniu ich lub r?cznym wpisaniu cyferek.
Pracowniczka: Halo? Nie mog? wej?? do internetu...
Serwisant: Ok. Niech mi Pani przeczyta przydzielony jej numer identyfikacyjny.
Pracowniczka: A co to takiego?
Serwisant: To ta ma?a naklejka z kodem kreskowym na przodzie obudowy
Pracowniczka: Aha, ju? podaj?. Gruby pasek, cienki pasek, gruby pasek, gruby pasek ...

Kobieta przygotowuje dane w Excelu. Nagle z przera?eniem stwierdza, ?e wszystkie jej dane znikn??y. Pisa?a w?a?nie liczb? 73, i przez przypadek wy??czy?a Num Locka. A na trójce, jak wiadomo – jest PgDn.

Przychodzi klient do sklepu z pytaniem, ile kosztuje komputer z tak? i tak? kart? graficzn?, procesorem i twardym dyskiem. Po us?yszeniu odpowiedzi doszed? najwyra?niej do wniosku, ?e to za du?o jak na jego mo?liwo?ci finansowe, i si? dopyta?: „a ile kosztowa?by z mi?kkim dyskiem?”.

Kobieta instaluje z dyskietek oprogramowanie. Po chwili dzwoni do serwisanta, ?e nie mo?e w?o?y? drugiej dyskietki. „A wyj??a pani pierwsz? ?”. Cisza w s?uchawce...

Dzwoni facet (F) do serwisu (S):
F: Komputer nie reaguje na moje polecenia.
S: A co pan wpisuje ?
F: "Jaki jest dzisiaj dzie??", a on mi wypisuje: "Bad command or file name". Sprawdza?em w s?owniku, to nie jest dzie?.

W pewnej firmie pad?a sie? wewn?trzna. Poniewa? by?a sobota, jedyn? osob? która mia?a jakiekolwiek poj?cie o komputerach by?a pracownica dzia?u ksi?gowo?ci. Informatyk zacz?? jej t?umaczy?, co ma robi?: „trzeba po?o?y? serwer”. Po chwili kobieta dzwoni z powrotem do informatyka:
- Niestety, to nic nie pomog?o.
- Hm, dziwne – powinno zadzia?a?.
- Mo?e po?o?yli?my go nie na ten bok, co trzeba.

Do serwisu dzwoni kobieta twierdz?c, ?e jej komputer jest zepsuty. Po d?ugim wywiadzie okaza?o si?, ?e po wy?wietleniu komunikatu: „naci?nij dowolny klawisz” pani naciska?a „reset”. W USA, gdzie dla ka?dego przedmiotu pisana jest instrukcja „dla debili”, aby zapobiec tego typu problemom przez pewien czas umieszczano na klawiaturach spacji napis ANY.

Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje