Motorola E398 sama w sobie jest bardzo dobrym telefonem, ale do idea?u czego? jej brakuje... Ma problemy z d?wi?kiem AAC oraz FPS w plikach 3GP, nie odtwarza plików MP4, nie ma kamery i jak na muzyczny telefon nie ma rozbudowanego playera MP3.
Ale na to jest sposób! Poniewa? w komplecie dosta?em kabel, wi?c poszed?em do kolegi ?eby na internecie poszuka? czego? ciekawego do tel. Po krótkich poszukiwaniach znalaz?em stronk? z mniej wi?cej takim opisem "aby przerobi? motorol? E398 na ROKR E1 nale?y wgra? soft 42for all..." i takie tam . Oczywi?cie postanowi?em si? temu bli?ej przyjrze?. Co daje przej?cie na ROKR E1?
- kamera,
- odtwarzanie MP4,
- obs?ug? d?wi?ku w formacie AAC,
- iTunes (!) i mnóstwo mniejszych zmian.
Poczyta?em, po?ci?ga?em instrukcje, potrzebne programy, przerobiony soft i zacz??a si? zabawa . Po zainstalowaniu programów, zrobieniu backupa oryginalnego softu i przygotowaniu telefonu do flashowania, klikn??em na "Flash" i zacz??em si? modli?, ?eby mi pr?du nie odci?li W mi?dzyczasie zauwa?y?em, ?e ekran telefonu wygl?da jak z matrixa- tzn. dziwne literki na czarnym tle, ale podobno tak jest zawsze, wi?c dzielnie czeka?em. Po udanej instalacji oprogramowania zacz??em masowo testowa? ró?ne softy oraz je edytowa? (ustawienia ?wiate?, DRM (ikonki zasi?gu, stanu baterii) itp.) i doszed?em do stanu niemal idealnego. Jedn? z najwi?kszych zalet przeróbki telefonu jest iTunes, które ?wietnie sprawdza si? do obs?ugi playlist i plików MP3. Oczywi?cie nie oby?o si? bez niespodzianek i raz podczas zmiany oprogramowania omal nie u?mierci?em telefonu, tzn. nie w??cza? si? :/. Jakim? tam cudem wykry? go komputer (!) i przywracaj?c backupa uda?o mi si? go przywróci? do ?ycia. I to wszystko po 7 dniach od zakupu... Ale jak na razie telefon ma si? dobrze, i oby tak zosta?o
Wystarczy zajrze? na stron? www.e398mod.com ?eby znale?? tam codziennie aktualizowany dzia? z przerobionym softem. Je?li masz okazj? do zakupu tego telefonu to jak najbardziej polecam.
Zasady Postowania
Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum