ogloszenia kobiet - sex ogloszenia - ciaza - geje

Kuzaj zawiesza udzia? w rajdach!
Autor Wiadomość
 SlaVa
http://thcc.pl

Informacje
Wysłany: 2008-12-08, 22:36   Kuzaj zawiesza udzia? w rajdach!

Kuzaj zawiesza udzia? w rajdach!

dziennik.pl napisał/a

Leszek Kuzaj podj?? decyzj? o zawieszeniu swego udzia?u w rajdach samochodowych - poinformowa? zespó? STT racing, w którego barwach startuje krakowski kierowca. To efekt tragicznego w skutkach wypadku na trasie zawodów w Pradze, w którym zgin??y dwie osoby.
czytaj dalej...
REKLAMA

Zespó? STT racing wyrazi? ubolewanie z powodu dramatycznych skutków tych zawodów i poinformowa?, ?e Leszek Kuzaj zawiesza swoje starty w rajdach samochodowych. Kierowca bardzo prze?y? ten wypadek. Wiem, ?e nie pope?ni?em b??du. Nie postawiono mi ?adnych zarzutów. Ale ?le si? z tym wszystkim czuj?. Jest co? takiego, jak odpowiedzialno?? moralna. Musz? teraz to wszystko sobie jako? pouk?ada?. Jestem tak przybity, ?e nic mi si? nie chce - powiedzia? DZIENNIKOWI

Sport samochodowy, a zw?aszcza rajdy stanowi?ce nierozerwaln? cz??? naszego ?ycia i naszej pasji, przynios?y tym razem bolesne i okrutne do?wiadczenie, które sta?o si? niezamierzonym udzia?em poszkodowanych i ofiar wypadku oraz naszych zawodników - pisze w komunikacie zespó? STT racing.

Do wypadku dosz?o w sobot?, 6 grudnia. Leszek Kuzaj wypad? z trasy odcinka specjalnego czeskiego rajdu dok?adnie o godzinie 7.52. Panowanie nad samochodem straci? na zakr?cie i z impetem wjecha? w grup? kibiców przygl?daj?cych si? rywalizacji kierowców. Serwis sport.cz twierdzi, ?e polski kierowca najpierw uderzy? w drzewo, a dopiero potem odbi? si? od niego i wpad? w ludzi.

?ledztwo w tej sprawie prowadzi czeska policja. Wed?ug wst?pnych informacji poszkodowani stali w niedozwolonym miejscu, a skierowali si? tam tu? przed przejazdem Kuzaja. Organizatorzy przerwanych zawodów twierdz?, ?e w kwestii bezpiecze?stwa nie by?o zaniedba?.

Przykro mi jest z tego powodu. I uwa?am, ?e organizatorzy powinni za to "bekn??". Nie uwa?am za to, ?e sami sobie s? winni, bo tam stan?li. To na organizatorze spoczywa obowi?zek, za bezpiecze?stwo kierowców, a przede wszystkim kibiców.
T?umaczenia organizatorów, ?e przecie? nie da si? ogrodzi? ca?ej trasy, s? ?e tak napisz?, z dupy wzi?te. Ka?de pobocze zewn?trzne, zaczynaj?c od po?owy zakr?tu jest bardzo niebezpieczne. Szczególnie, je?li wcze?niej nie ma jakich? wi?kszych zakr?tów, b?d? innych szykan, na których samochód wytraci?by pr?dko??.

Szkoda tylko dwóch kibiców i kierowcy, który po takim tragicznym wypadku, mo?e ju? nie wróci? do sportu.

A winni? Jak zwykle, rozejdzie si? po o?ciach :evil:
--------------------
Obudzi? si? we mnie zwierz:
LeniwieC

strus
Fut Fut Fristajlo!

Informacje
Zaproszone osoby: 79
Wysłany: 2008-12-09, 13:50   

A daj spokoj, kilka razy bylem n a rajdach i czesto spotykalem sie z sytuacja ze albo stali ludzie przy samej jezdni (pseudo safety guys nie reagowali nawet) lub tez przebiegali przez jezdnie kiedy bylo slychac gwizdki juz.. wtedy safety guys tylko cos krzykneli, ale tez bez wiekszych reakcji.

Glupota ludzka nie zna granic, szkoda jedynie Kuzaja

Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje