ogloszenia kobiet - sex ogloszenia - ciaza - geje

Przesunięty przez: strus
2008-12-05, 22:06
Jak si? pozby? natr?tnych reklam.
Autor Wiadomość
 krzysiekj

Informacje
Zaproszone osoby: 77
Wysłany: 2006-12-30, 23:37   Jak si? pozby? natr?tnych reklam.

Do napisania tego postu nak?oni? mnie G... (pozdro :-P ), który stwierdzi?, ?e nie lubi umieszcza? zdj?? na serwerze x, bo tam si? du?o reklam wy?wietla.

Na pocz?tku chc? stwierdzi?, ?e nie jestem przeciwnikiem reklam na stronach. Rozumiem, ?e dzi?ki nim mam darmowy dost?p do us?ug, za które inaczej musia?bym zap?aci? w ten, czy inny sposób. Dlatego na stronach, które lubi? odwiedza? czasami specjalnie klikam w reklamy - niech si? otorz? na zak?adce w tle. Mi to nie przeszkadza, a w jaki? sposób wynagradza czyj?? ci??k? prac? z której owoców korzystam.

Nie trawi? natomiast reklam nachalnych i chamskich, które zas?aniaj? tre?? strony, ha?asuj? itp. Dodatkowo ka?da reklama to porcja danych, za któr? zap?aci cz?owiek na dial-upie, lub która zmniejszy limit przesy?anych danych jaki pozosta?.

Dlatego od kiedy mam internet walcz? z banerani, pop-upami, pop-underami i innym ta?atajstwem. Poni?ej przedstawiam kilka przetestowanych przezemnie sposobów na to, aby strony w internecie wygl?da?y pi?knie :lol: .

1. Z poziomu przegl?darki
- Opera i z menu dost?pnego pod prawym klawiszem myszy wybieramy "Zablokuj zawarto??..."
- Firefox + Adblock
- Maxthon z w??czon? opcj? AD Hunter

2. Programy zewn?trzne
- Zone Alarm
- TweakXP
- Protowall
- inne

3. Dla hardkorowców
- r?czna edycja pliku hosts

Stwierdzi?em, po latach testów :-D , ?e najprostsze w obs?udze i konfiguracji s? blokady wbudowane (lub jak w przypadku Firefoxa b?d?ce plug-inem) w przegl?dark?, i tak:
* Najprostszy w uruchomieniu jest AD Hunter. Wystarczy nacisn?? ikonk? na pasku stanu, aby go uaktywni?. Ma du?? baz? blokowanych wyra?e?, która ju? bez dodatkowej konfiguracji odsiewa du?? cz??? ?mieci. Niestety nie potrafi blokowa? reklam we flashu, albo wy??czamy wszystkie animacje, albo nic.
*Naj?atwiejsza w konfiguracji jest funkcja blokowania reklam dost?pna w Operze. po wybraniu opcji "Zablokuj zawarto??..." wystarczy klikn?? na niechcianym obrazku, lub animacji flash, aby powsta?a regu?a blokowania, która automatycznie odsieje reklamy z danego serwera. Je?li klikniemy z wci?ni?tym przyciskiem Shift to wtedy b?dzie blokowany tylko konkretny obrazek. Naj?atwiej tutaj te? obejrze? jaki? obrazek je?eli stwierdzimy, ?e przesadzili?my z blokowaniem. Po wybraniu kolejny raz wymienionej opcji poka?e nam si? strona, na której w miejscu, gdzie oryginalnie s? zablokowane obrazki b?dzie mia?a szare prostok?ty z napisem "Zablokowana reklama". wystarczy klikn?? na taki prostok?t i ju? widzimy co tam jest. Gdzie indziej trzeba r?cznie edytowa? regu?y.
* Najskuteczniejszy jest chyba Adblock z Firefoxa. Potrafi on nawet zablokowa? du?? cz??? reklam tekstowych. Je?eli s? wy?wietlane w ramce wystarczy klikn?? prawym klawiszem myszki w obr?bie ramki i z rozwijanego menu wybra? "Adblock iframe".

Mam nadziej?, ?e komu? moje wypociny sie przydadz?. Je?eli kto? czego? nie zrozumia? niech pyta.

I na koniec apel: Niestety widzia?em ju? wiele wspania?ych serwisów, które pocz?tkowo by?y darmowe, ale pó?niej koszty utrzymania zmusi?y je do wprowadzenia ró?nego rodzaju op?at za korzystanie z nich. Dla przyk?adu Gry-online, e-prawnik, Paparazzi i wiele innych. Dlatego je?eli lubisz jak?? stron? (np. to forum :-P ) to czasami kliknij w jak?? reklam?, zw?aszcza je?eli jest to dyskretna reklama tekstowa (jak na tym forum :-P ). Dzi?ki temu komu? b?dzie si? chcia?o dalej umo?liwia? Ci korzystanie ze swojej pracy bez ??dania op?at.

P.S. Do admina: Za powy?sze wtr?cenia o forum oczekuj? przynajmniej wakacji na majorce :-P .

P.S. 2 Do admina: Jak majorka si? nie zgodzi, to ma?e by? ewentualnie pani kapitan :-D
--------------------
Make money placing links on websites/blogs/forums/newsgroups/...

Celebs Candids

Gerwazy
V.I.P

Informacje
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2006-12-31, 01:06   

Heheheh dobre :D no wlasnie wyskakujace okienka sa wk......e jak nagle wyskakuje 5 okienek zamkniesz je otworzysz zakladne ka stronie i kolejne 5 po prostu odrazu takie strony wylanczam :D
--------------------
Zapraszam na stronke !!Kliknij tutaj!!

krzysiekj

Informacje
Wysłany: 2006-12-31, 11:40   

Zmie? przegl?dark? to problem sam w du?ym stopniu zniknie :-P . Ja ju? zapomnia?em co to s? wyskakuj?ce okienka.
--------------------

Celebs Candids

strus
Fut Fut Fristajlo!

Informacje
Zaproszone osoby: 79
Wysłany: 2007-01-03, 17:42   

krzysiekj, hehe :)
Nie boj sie, nie bedzie nigdy chamskich reklam - tak jak pisalem :) Mialem juz kilka duzych servwisow i zawsze sie tego udawalo wystrzegac :)

Teraz forum stoi na dedykowanym serverze ktory bagatela kosztuje miesiecznie ponad 500 zl (wykupiony juz jest prawie od roku - wiec nie zniknie jak sie forum nie rozkreci) ale nigdy nie bedzie sytuacji, iz beda jakies meczace reklamy :)

P.s. Majorka pojechala z Pania kapitan na Lesbos :)

Do dyspozycji mamy bosmana :P

krzysiekj

Informacje
Wysłany: 2007-01-03, 18:23   

Eeee, to chyba zrezygnuj? z nagrody :lol:
--------------------

Celebs Candids

Gerwazy
V.I.P

Informacje
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2007-01-03, 21:01   

Krzysiekj nie odmawiaj bo bosman sie ucieszyl ze wygrales :P heeheh
--------------------
Zapraszam na stronke !!Kliknij tutaj!!

luki663

Informacje
Wysłany: 2007-04-26, 21:52   

ile razy mnie takie reklamy przyprowadzaly o drwszcze i napady agresji ale teraz mi to przeszko i podchodzie do tego z przymruzeniem oka
pozdro

Odpowiedz do tematu  
Zasady Postowania Opcje